TSD Dolj la Școala Politică de la Neptun

tsd 4

O delegație numeroasă formată din tineri social democrați doljeni an participat la lucrările Școlii de Pregătire Politică ce s-au desfășurat în perioada 14-17 iunie la Neptun.

Tinerii doljeni au avut parte de momente de socializare, distracție dar au și participt la cursuri ce au dezbătut teme de interes precum ”Eco vs ieftin”, ”Comunicarea verbală și non verbală”, ”Drepturile omului” etc.

Alături de tinerii doljeni s-au aflat președintele PSD Dolj, Claudiu Dragnea, Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, președintele TSD Dolj, Alexandra Presură.

Nu au lipsit de la acest eveniment miniştri ai cabinetului, europarlamentari, parlamentari, precum Ioana Bran, Eugen Teodorovici, Victor Negrescu, Ioan Mircea Paşcu, Gabriela Zoană, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae, Gabriela Creţu, dar nici președintele PSD, Liviu Dragnea. 

Preşedintele TSD, Gabriel Petrea, a făcut un apel la unitate, în anul Centenar, care ar trebui să unească atât societatea, cât şi scena politică românească.

„Noi ne-am asumat, în urma congresului şi în urma câtorva clipuleţe care au apărut după congres, că vom investi mai mult în educaţie şi că vom încerca să ne depăşim momentele de rătăcire pe care le avem în faţa camerelor de filmat, să ne pregătim mult mai bine şi să devenim mult mai buni în cea ce facem. (…) În anul Centenarului, care ar trebui să ne unească, (…) trebuie să avem încredere în viitor, pentru că noi suntem viitorul şi, dacă îl construim aşa cum trebuie, nu poate să sune decât bine. (…) Trebuie să avem încredere în stânga românească şi în proiectele pe care le pregătim pentru societate în general. Am demonstrat în aceste luni de guvernare că suntem capabili să ducem la îndeplinire mai multe proiecte despre tineri”, a spus Petrea.

 
 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a îndemnat vineri seara pe tinerii social-democraţi să se informeze mai bine despre cum acţionează „unii miliardari în unele ţări”, cum ar fi şi ţara noastră, denunţând astfel „forţe din interior şi din afară” cu care „se bate” PSD pentru a creşte nivelul de trai al românilor.

„Da, românii vor să muncească, dar vor să aibă şi salarii mari, pentru că şi ei au copii, aşa cum au şi europenii şi ei vor pentru copiii lor o şcoală bună, o educaţie bună, să aibă posibilitatea să plece în concediu cu copiii lor, să aibă posibilitatea să simtă şi să guste viaţa (…). Şi pentru asta ne batem cu nişte forţe mari, şi dinăuntru şi din afară. Nu sunt poveşti. În afară de conversaţiile pe Facebook, pe care e bine să le aveţi, mai citiţi şi alte articole interesante, ştiri interesante despre ce se întâmplă în lume, despre cum sunt implicaţi unii miliardari în unele ţări şi câte miliarde cheltuie, ce fac în America, ce-au făcut şi la noi, ce-au făcut şi în alte ţări şi să încercaţi să înţelegeţi că numai cunoaşterea vă va ajuta să fiţi puternici în acest război în care suntem împreună – suntem o echipă. Câteodată şchiopătează la oamenii fără caracter, la oamenii mincinoşi. Şi noi am avut şi mai avem – e un partid mult prea mare ca să nu avem aşa ceva. Vestea bună e că sunt foarte puţini în comparaţie cu sutele de mii de membri pe care îi avem”, a afirmat Dragnea.

Președintele TSD Dolj, Alexandra Presură, le-a mulțumit tinerilor și i-a îndemnat către implicare pentru schimbarea societății românești. „Au fost câteva zile deosebite în care ne-am apropiat mai mult și am învățat câte poate realiza o echipă unită. Le doresc tuturor tinerilor, dar în special celor din județul Dolj, să își păstreze încrederea, curajul și să își folosească forțele pentru a continua schimbarea în bine a societății românești”, a precizat deputatul de Dolj. 

Powered by themekiller.com