Deputatul Alexandra Presură: Completarea Legii nr. 333/2006 privind înfiinţarea centrelor de informare şi consiliere pentru tineri constituie un demers lăudabil

18893014_605510806464616_2566209803176446971_nTânărul deputat PSD Dolj Alexandra Presură a semnat inițiativa parlamentară, alături de alți 42 de parlamentari, privind înființarea centrelor de consiliere pentru tineri.

„La iniţiativa colegei deputat Gabriela-Maria Podaşcă, am semnat în aceste zile alături de alţi 42 de parlamentari o inițiativă legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 333/2006 privind înfiinţarea centrelor de informare și consiliere pentru tineri.
Modificările vizate de această propunere legislativă au drept scop principal crearea posibilităţii Ministerului Tineretului și Sportului de a permite Caselor de Cultură ale Studenţilor să înfiinţeze centre destinate tinerilor. Finanţarea proiectelor centrelor de informare, consultanță, consiliere, educație direct de către Casele de cultură studenţeşti va reglementa o lacună legislativă existentă până în prezent.
Potrivit expunerii de motive a proiectului legislativ, anul trecut doar 80.000 de tineri au beneficiat de activităţi de informare şi consiliere organizate de instituţiile subordonate MTS un procent foarte mic în raport cu totalul populaţiei tinere din România. Mai mult, un studiu de specialitate a relevat importanţa acestor centre cu activităţi destinate exclusiv tinerilor, 55,4% dintre ei susţinând consilierea în carieră ca fiind o prioritate, iar informarea necesară în proporţie de 55,2%.
Intrarea în vigoare a modificărilor menţionate ar permite conferirea unui cadru legal modern şi profesionist pentru tinerii care doresc să beneficieze de informare şi consiliere, de sfaturi pentru integrarea în carieră şi pe piaţa muncii.
În contextul şomajului relativ ridicat din România în rândul tinerilor proiectul legislativ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 333/2006 privind înfiinţarea centrelor de informare şi consiliere pentru tineri constituie un demers lăudabil, care va avea consecinţe pozitive imediate pentru tinerii noştri”, a precizat deputatul de Dolj. 

Powered by themekiller.com